Правила Форума редакция от 22.06.2020 |
|
|
|
|
|
Опции темы | Опции просмотра | Language |
24.04.2006, 09:07 | #1 |
IV к. - Душа православная
Правила для пользователей темы "Душа Православная"! Все, разделяющие православное мировоззрение, условно считаются хозяевами темы, остальные - гости, а поэтому вести себя должны как подобает в гостях. В дополнение к общим правилам форума и раздела в теме рекомендуется: 1. Оставлять материалы, комментарии и свои рассуждения, соответствующие православному мировоззрению. 2. Вопросы к православным, не оскорбляющие чувства верующих. Не рекомендуется: 1. В случае непринятия собеседником аргументации вступать в спор. В процессе развития темы возможна коррекция Правил. Невыполнение пользователями Правил дает основание для действия модераторов. Последний раз редактировалось glavin; 05.06.2008 в 16:09.. Причина: Добавлено сообщение |
|
20.08.2019, 11:58 | #676 |
https://www.24ur.com/novice/slovenij...h-odnosov.html Ruska kapelica se je razvila v legendo in postala simbol miru Kar 20 avtobusov in več kot tisoč ljudi pričakujejo organizatorji letošnje slovesnosti ob ruski kapelici. Z ruskega veleposlaništva ob tem sporočajo, da imata dogodek in sama kapelica poseben pomen v meddržavnih odnosih ter da se je kapelica razvila v legendo, ki je iz simbola vojne, žrtev in krivic, postala simbol miru in prijateljskih odnosov. https://si.rbth.com/zgodovina/82109-...ruski-kapelici Spominska slovesnost pri Ruski kapelici: 1161 m visok vzpon v preteklost ZGODOVINA 30 JUL 2018 SARA ŠPELEC Predsednik Borut Pahor, častni pokrovitelj letošnje slovesnosti, polaga venec v spomin padlim ruskim ujetnikom. V soboto, 28. julija, je na Vršiču potekala tradicionalna Spominska slovesnost pri Ruski kapelici. Ta dan ni samo spomin na tragično preminule ruske ujetnike, temveč tudi opomin na uničujoče vojne posledice. Ob 104. obletnici izbruha prve svetovne vojne, ki ji je sledila druga, se moramo tega še kako zavedati. Ker rada kljubujem protokolu, ne bom povedala, da je slovesnost potekala v soorganizaciji Veleposlaništva Ruske federacije v Republiki Sloveniji, Občine Kranjska Gora, Fundacije Ruski mir in Društva Slovenija Rusija. Zamolčala bom tudi, da je častni pokrovitelj letošnje slovesnosti bil predsednik Borut Pahor. Vem le, da se bom tega dneva z veseljem spominjala in da se svetovna vojna morija – kot so opozarjali vsi slavnostni govorniki – ne sme več nikoli ponoviti. Na poti k »sinovom Rusije« Avtobus natanko ob 6.31 odpelje z Dolgega mosta proti Kranjski Gori. Prisluškujem pogovorom sopotnikov. Slišim samo, da ničesar ne slišim. Nič nenavadnega. V jutranjih urah tudi slovanska duša ni pretirano zgovorna. Naslonim se na sedež in zadremam. Pravzaprav zaspim. Zbudim se šele tik pred prihodom h kapelici. Pa ne, da smo že tukaj? Saj je komaj 9.00, se pravi ura do začetka. Kaj naj počnem eno uro brez knjige in Dela, s katerim si prekaljeni obiskovalci podlagajo kamnite pručke? Naenkrat se zavem, zakaj sem danes tukaj. Iz torbice vzamem beležko in začnem popisovati okolico, ki se počasi spreminja v kulturno mravljišče. Potihem si zaželim, da bi se s takšnimi številkami ponašale tudi literarne prireditve. In glej: z velikega monitorja nas – čirule čarule hokus pokus – pozdravi Tone Pavček, natančneje posnetek njegovega slavnostnega govora. Zaklepetam se z gospo Marijo iz Soške doline, ki je priromala s tamkajšnjim društvom upokojencev (in mi prijazno odstopila podlogo za »sedež«), z etnologom dr. Jurijem Fikfakom in ruskim novinarjem Valerijem Maljcevom, ki mi zaupa, na kak način bo v prihodnosti spletal slovensko-ruske korenine. In že je čas, da se odpravim k svoji korenini, kjer čepi moja dobro zastražena torbica (hvala, prijazni ljudje). Uradni in neuradni del slovesnosti »Glej ga, Pahorja!« reče soseda na kamniti pručki. Res je. Pri kapelici že stoji predsednik Borut Pahor. Pa ne samo on: zbrana je tudi dvaindvajsetčlanska delegacija Ruske pravoslavne cerkve pod vodstvom namestnika Aleksandro-Nevskega samostana škofa Kronštadtskega Nazarija, ki mu družbo delajo še vodja delegacije Ruske Federacije in minister za digitalni, komunikacijski ter medijski razvoj Konstantin Noskov, izvršni direktor fundacije Ruski mir Vladimir Kočin, podpredsednik Društva prijateljstva in kulturnih povezav s Slovenijo Vladimir Polozkov, vice-gubernatorka Sankt Peterburga Anna Mitjanina, ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev, župan Kranjske Gore Janez Hrovat, predsednik društva Slovenija Rusija Saša Geržina, ženski pevski zbor Sanktpeterburške duhovne akademije, solisti najuglednejših sanktpeterburških opernih hiš, slovenska pevka Nuška Drašček in drugi ugledni gostje. Skratka – do začetka nas loči samo še uvodni pozdrav voditelja Boštjana Romiha. Zbrani častni gostje iz Rusije in Slovenije. Ženski pevski zbor Sanktpeterburške duhovne akademije Marko Klinc/Društvo Slovenija Rusija Predsednik Pahor je opozoril na nesmiselnost vojne morije in dodal, da se z Rusko federacijo dogovarjajo o postavitvi spomenika slovenskim žrtvam prve svetovne vojne, Konstantin Noskov je vzneseno našteval vsemogoče kataklizme, ki Ruski kapelici niso mogle do živega, članica društva Slovenija Rusija in lektorica ruskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani Tatjana Komarova pa je poudarila, da je danes tu samo po zaslugi srečnega spleta naključij. In res – najprej se je iz prve svetovne vojne moral vrniti njen ded, iz druge svetovne vojne pa še njen oče; kako preprosto in ganljivo je vse to ... Tragično preminulim ruskim ujetnikom so se poklonili s polaganjem vencev in panihido, pred katero je škof Kronštadtski zbrane nagovoril z besedami: »Veliko je bilo rečeno, a zdaj je čas, da prisluhnemo tišini.« Panihido je vodil škof Kronštadtski Nazarij. Slovesnost se počasi zaključi, obiskovalce pa čaka stoletni spust v sedanjost. S prireditvenega prizorišča se je spustil tudi nasmejani nekdanji predsednik Milan Kučan. Prostodušno sedem na »VIP avtobus«, kramljam z zanimivo druščino, v Kranjski Gori spijem šampanjec, dva, tri in začutim, da se moja slovanska duša počasi, a vztrajno prebuja. Začne se neformalni del druženja v šotoru, kjer nasmejani predsednik Društva Slovenija Rusija Saša Geržina pove, da so na slovesnosti že sedemindvajsetič uspešno kljubovali dežju. Pozdravi nas še nekaj častnih gostov in odličnih glasbenikov, med katerimi sta tudi dr. Anton Bebler in pevka Manca Izmajlova, potem pa se šotor počasi izprazni. Organizatorji si lahko upravičeno oddahnejo – za njimi je uspešno izpeljan dogodek, moje delo pa se šele začenja. Sedem na avtobus, ki se je dodobra predramil iz jutranjega sna, in se z gospodom Srečkom zapletem v zanimiv pogovor o pravoslavju, zgodovini Rusije in Kraljevine Jugoslavije ... in šele takrat razumem. Treba se je spominjati. Ne zato, ker nam tako zapovedujejo »od zgoraj«, temveč zato, ker je za »tehnološke zveri 3. tisočletja« spomin najgloblji (če ne edini) vir človečnosti. Последний раз редактировалось екатарина; 20.08.2019 в 12:00.. |
|
Реклама: | концерт руки 2025 | стоматология для взрослых и детей | интеграция Webim | Рекомендуем КНС Нева - купить ноутбук в красноярске - поставка техники в СПБ и города северо-запада России. | вывеска на окно с подсветкой |
21.08.2019, 10:00 | #677 |
https://3rm.info/main/76752-trevozhn...ngel-foto.html
РЕВОЖНОЕ ЗНАМЕНИЕ БОЖЕЕ... С иконы Пресвятой Троицы исчез один Ангел. (ФОТО) Прим.Ред. - Дорогие во Христе братья сестры! Исчезновение центрального ангела на иконе Пресвятой Троицы - это от Бога очень тревожное знамение для всех нас. Очевидным фактом является то, что попрано Святоотеческое Православие, попрана вера в Пресвятую Троицу. Смешение православных с еретиками и нехристями в утверждении веры в единого всевышняго для всех - есть предательсто Бога и впадение в душепагубное зловерие. Своими грехами мы изгоняем Бога из своей жизни. То что это знамение произошло у русского иеродьякона говорит о том, что, скорее всего, знамение это больше относится к нашей Русской Православной церкви - последнему оплоту Православной веры на земле. В письме говорится, что ангел на иконе исчез не сразу, а исчезал на протяжении нескольких лет. Как предательство Христа совершалось поэтапно, так и ангел исчезал с иконы постепенно. Сначала в 2006 году Всемирный саммит религий, проходивший в Москве под патронатом Русской церкви, где было заявлено о всеобщем всевышнем для всех религий. Потом в 2016 году Критский волчий собор, на котором в учение Церкви был введен антихристов экуменизм и с этим молча согласилась вся церковная полнота, а архиереи РПЦ МП единогласно приняли на Архиерейском соборе итоговые документы волчьего собора, как православные. Затем богомерзкая встреча богоотступника лжп.Кирилла с папой-иезуитом Франциском, во время которой они подписали совместную декларацию. И снова это предательство Христа произошло под всеобщее предательское молчание всей церковной полноты. И т.д. Дорогие братья и сестры! В любом случае - это знамение очень грозное и предваряющее большие скорби и потрясения для Руси и всего человечества. Мы изгоняем Бога из своей жизни и на замену Ему пришел человекоубийца искони - диавол, готовящий со своими слугами воцарение антихриста. Будем же непрестанно молиться и каяться пред Богом, испрашивая у Него дарования нам Царя, под скипетром которого мы очистим нашу Русь от всей нечисти, а Русскую церковь от всех предателей Христа и слуг антихристовых. Помоги нам Господи! «Явился ему Господь у дубравы Мамре, когда он сидел при входе в шатёр, во время зноя дневного» (Быт. 18:1). Авраам предложил трём ангелам, явившимся ему в образе путников: «отдохните под сим деревом» (Быт. 18:4). |
|
Сказали спасибо: |
15.01.2020, 20:22 | #678 |
|
|
16.01.2020, 10:38 | #679 |
Занимиво ето, что ја 20 лет назај думала что все руские свјатие.
Что ја знају, может бит крешченаја душа на концу победи или крещеные предки молились за разочарование молодые души. |
|
20.01.2020, 13:04 | #680 |
что касаетсја чернее горе, македоние, украине..? Как в украини? При нас вообшче никто ничто не говорјат. Цензура. Как там?
|
|
20.01.2020, 17:12 | #681 | |||||||||||||||||||||||
В Украине гражданская война и разжигание ненависти к русским
20.01.2020, 19:07 | #682 |
надалас что ето кончало. Молит буду за кончание братоубиства...руские держитес
может бит не так плохо усиновит отрока сирота катери је остал без родителев. Но, верјетно не дајут иностраним државлјанов. Добавлено через 1 час 39 минут скажите, ето реално...как в трговине https://changeonelife.ua/videopassport Последний раз редактировалось екатарина; 20.01.2020 в 17:47.. |
|
21.01.2020, 16:16 | #683 |
Смотрела один филм о монастире где заботиться о детях каторие болние. Муж и ја не имеем детјеј, могли би усиновит отрока. Одинаја скорб минја ест чтоби на концу (не думају на монастир, тепер говорју о детјеј из војне) не знају...сказали западние пари они похищают наших детей, из својеј родини, учијутсја другој културе. У нас в Сербии западние пари буквално похищают наших детей, говорили родителам что детја умерла на породе. Медицинское осебје продајало детјах, новим родителјам говорили что столко станут такци или не знају что. Не желају чтоби так било тепер с нами. Или например чтоби узели детјах родителјам которие не имеејут средстев материалних длја жизне. Говорјут "скаске" сколко станет усиновител не знају в украине, и осталих стран нашего встока. И етие цифри очен високие. Не верују что столко станеет такси, хотел, ...скорби менја да не би на концу без опреза достачетно "купила" отрока коториј је узет од родителах. Может бит Белороссија бол серјозна?
|
|
23.01.2020, 15:54 | #684 | |||||||||||||||||||
Ја всегда пред причастие, когда менја спрашует свешченик если ја всим праштам, ја скажу да...но знаете что.. ја лжу
Осуждение: как с ним бороться |
||||||||||||||||||||
24.01.2020, 10:33 | #685 |
|
|
28.01.2020, 15:56 | #686 | |||||||||||||||||||
Ја имам једно питање...мучи ме већ дуго.
Ми на свакој литургији, која у свету траје нон-стоп. 24х у дану; приносимо на жртву нашег Господа , јер ко не једе тело Његово и не пије крви Његове нема живота у себи. Тако да је наш Господ вечно заточен у чаши, вечито разапет за сваки наш грех..као континуирани процес без краја. А са друге стране опет и Васкрсење душе, рађање новог човека.. Да ли се ти сви процеси одвијају истовремено свуда у свету, и да ли је сваки дан празник свих догађаја, јер се та дешавања одвијају свакодневно. Да ли се и Страшни суд одвија континуирно? Знам да је све ово јерес...али ја ето размишљам. Немам душевних опита само глупог философирања. И шта је са том апокатастазом? Да ли је могућа? Добавлено через 1 час 17 минут Состоялось освящение домового храма епархиального управления Борисовской епархии в честь святителя Саввы, первого архиепископа Сербского
https://www.youtube.com/watch?v=Dg7W...ture=emb_title |
||||||||||||||||||||
28.01.2020, 21:22 | #687 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Я думаю, не надо чересчур мудрствовать. Праздничными в отношении того или иного события считаются праздники, установленные Православной Церковью
Страшный Суд ожидает каждого впереди, пока же еще есть время для выбора
Апокатастасис не признан Православной Церковью
Не факт, что это освящение принято на небесах, т.к. белорусская православная церковь, являясь частью русской находится во власти еретиков, во главе с самым главным еретиком Кириллом Гундяевым. Я уже много лет не хожу в церковь к еретикам
29.01.2020, 10:17 | #688 |
И мене то мучи. Наш патријарх кад је ступио на трон је рекао да је екумениста, хуманиста и шта ја знам... Надала сам се да неће наћи потпору међу осталим владикама. Сад свака вашка обашка (свако је сам за себе). Људи се окупљају око владика или свештеника који су још у реду. У нашој цркви локалној, су добри свештеници и труде се да очувају веру....чак су ето почели да граде нашу цркву, да не би зависили од католика. Све док не почну да помињу папу на литургији, шта ја знам...ја ћу ићи, не могу без причешћа. Алтернативу ту где сам немам. Чујем ту у тамо да се у патријаршији моле са протестантима, да имају те скупне молитве...што је канонима забрањено. Трачеви, али шта ја знам...док не видим својим очима. Читала сам подробно житије чини ми се Саве Освећеног. ТАда је исто на трону био јеретички патријарх, мислим да је био иконоборац..и прогонио је св Саву Освећеног, и на крају Господ је победио. Отишао патријарх, СВ. Сава остао и Црква победила. Само сад су те приче о тим последњим временима. Кажу неки старци не благосиљају бракове због деце, да се не би заради деце људи одрицали вере. Ето то ми је нека утеха. А јел има сад код вас нека алтернатива?. У Србији има нека ИСПЦ Истински српска православна црква, која је у конакту и повезана са старокалендарцима у грчкој. Не знам, нисам паметна.. Господ ће просветлити. Последний раз редактировалось екатарина; 29.01.2020 в 14:53.. |
|
29.01.2020, 20:37 | #689 | |||||||||||||||||||||||
Никакой альтернативы! Я был и остаюсь чадом русской православной церкви. Да, я не могу посещать храмы, где еретики. Причастие заменяет крещенская вода, взятая опять же не в церкви, а в обыкновенном роднике на праздник Крещения Господня. Как могу, придерживаюсь рекомендаций церкви, как умею молюсь... Господь видит все и я знаю, что Он сделает все, чтобы не посещающие храмы из-за вопросов чистоты веры не попали бесам в лапы... Я считаю, что причащаться с еретиками, все равно что приобщиться к их скверне, предать Господа. Уж лучше без причастия, положившись на милость и всемогущество Господа, чем ради ложного самоуспокоения пребывать в единении с бесовскими слугами Церковь строится из душ верующих, а не из храмов. Если бы верующие заботились о чистоте своих душ и покинули бы храмы, то и еретикам ничего бы не оставалось, как уйти. Тогда можно было бы и вернуться. Ну а пока есть еще толерантные верующие, несущие деньги в храмы и слушающие еретиков, еретикам нечего беспокоиться
Р.Б. Владислав Последний раз редактировалось glavin; 29.01.2020 в 20:41.. |
||||||||||||||||||||||||
30.01.2020, 00:14 | #690 |
Старожил
|
|