![]() |
![]() |
Правила Форума редакция от 22.06.2020 |
|
|
Окажите посильную поддержку, мы очень надеемся на вас. Реквизиты для переводов ниже. |
|
![]() |
|
Опции темы | Опции просмотра |
![]() |
![]() |
![]() |
Модератор
![]() ![]() ![]() Пол: ![]() Регистрация: 25.12.2006
|
![]() Старый Храм
Храм стоит на горе Над горою века Купола в серебре Расплескала река Был забыт и убог И страдал много лет А теперь в тебе Бог А теперь в тебе Свет Распинали тебя Жгли иконы твои Но ты вынес,скорбя Окаянные дни Над рекой слышен звон Над рекой купола У святынь и икон Так молитва тепла. Александр Попов Добавлено через 15 минут В разрушенном храме Странное эхо родится В сводах пустых, Необъяснимою птицей В небе застыв. И, растревоженной птицей, Следом - рука... Хочется перекреститься На сквозняках. Галина Лупандина
Сказали спасибо: |
Реклама: | купить готовый пк | теплоход шлиссельбург | 3d сканирование объектов | пилон рекламная конструкция | купить барные стулья в москве |
![]() |
![]() |
![]() Pred domišljijom trećeg svetskog rata,
Leži nebo, leži plata. Bože svecem želim biti Pa zato si me kanio i stvorititi Da svetlim svetu, da zemlju solim Da Boga slavim, da se stalno molim Bože ne daj mi da gmižem pod skut satani Ne daj me Bože, na glavu zmije stani Vidi Bože kako klečim, pred svetlom tvojim ne ostajem živa Živ čovek ne osta kad vide tvoj lik U tvom imenu je sila Tvoje oči Gospode videše moj krik Kako Gospode dalje živeti, dragi Bože Kako hodati, pevati, jesti tu hranu kletu Kako biti telesan u telesnom svеtu Kad su oči Gospode u tvojoj bašti u tvom cvetu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() Dana kad si umro, prestalo je vreme
U mom selu prestao je da kuca sat, Dana kad si umro nestale su ptice, Nestala je sestra, nestao je brat Dana kad si umro, bio je sasvim običan dan Ali taj dan eto traje, sutra ne postoji, ne postoji san Dana kad si umro pobuna u mom srcu umre Ne dirne me ni tuga ni zali Dan kad si umro još ne vide suton Jer tad beše još živ, tad još bejasmo jedno drugom ljubav dali Dan kada si umro beše već davno No eto živi u meni Dan kad si umro postoji stalno, Večno traje u posmrtnoj Seni. Добавлено через 11 минут НИсам те никад питала колико си боли поднео за ме Колико молитви нисам услишила Кад пао си пред ноге моје Нисам више слепа, видим смрт, видим вео Некад бејах, сад постах..живот, универзум цео. И видех на том путу, Врисак пакла из дубина Видех бола, видех гмечу, видех распеће мојег сина Застава виори на посмртном углу овог космоса Неки шиљак жртвован у маси То нису моје сузе нити седа коса То су моји људи, где год да си. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() Gde si? Htedoh te naći na kraju svih svetova.
O gde si? Pred očima mi nestaješ kao sena davnih sećanja. Da li postojao jesi u toj tmini, u senci uspavanog sveta, da li snivao jesi u tišini kako sakri te ova planeta. Da, htedoh te naći još jednom, Da pokliče srce od radosti svežih jutra. I moje srce još uvek jednim delom, Čeka tebe, čeka uvek novo sutra. Da, pokrile su te stidna dela moja, Sakrio te greh i prekora suci mnogi Da li samo to tvoja je volja Ili savesti prizivi mnogi. Možda to i jeste ishod dobar, Za razumno skromno biće Ali eto to beše izbor koban ZA mene jeste i biće. Добавлено через 9 минут Čist, Duša tutnji kroz desetoleće očaja... Čist, Rešenje jeste sudbina dala Čist Izbor je jednom postojao Čist Sve ostalo je tragom nestajalo Čist...sećaš se kako nevino gledao jesi i krio se kao dete za mojim leđima Čist ...kako samo glumio sve si, kako kao svetac izgledaš drugima Čist...tvoja duša predstava za budale Čist.. svetlost za duše sitne – male Čist... daj laži odreši jednom i skoči Čist ... ne gledaj me više u oči Čist..znam tvoje namere jesu Čist..okrutne i podle u besu Čist...da li jesi i dalje ne vidim Čist ... odavno samo laži živim Čist..tražio od mene jesi Samo moje sve – bol u duši, Čist.... u moru gubitka svesti Proboj sećanja, kao knedla, zastaje u guši... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() Biću čovek nekom drugom
Evo mene, prikaz za budale. U fotošopu me stvori đavo. Grudi velike ili male, Kosa u kovrdže pa pravo. Kao lutka na naduvavanje pred tobom drhti moja ruka među nama ne postoji neslaganje znam ti ime i obim struka dovoljno mene, isključi telefon ja sam tu samo kad ti trebam AI personalizovani trol Na dohvat ruke, dušu ti ne dam. I na kraju dana kad uzmeš sve moje Neki osmejak pružiću ti sa tugom Uzmi mi mladost, uzmi mi i dušu Ali biću čovek nekom drugom. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||||||||
![]()
Кать! Ну при чем тут "Я буду чужим мужчиной"??? Или тут проблемы перевода???
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() Человек, нет мужчина.
Я думала, что никто не читает мои стихи. Последний раз редактировалось екатарина; 23.09.2021 в 01:01.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() Молчанием Бог предается
Молчанием Бог предается, Предательский стаж так возрос, Что слово на волю вновь рвется, Как в цепи запутанный пёс Ковиды, кю-ар, омикроны, - Несётся наш мир в никуда, На вирусах нынче короны, Людей превращают в стада. Строптивых ведут на клейменье, Покорные сами идут. Имущество, зверя веленье, Пометив, ему отдадут. На "рай" виртуальный надеясь, Живое кто в цифре узрит, На солнышке прелести греясь Для радости вечной сгорит Владыки молчат, ересь льется, Бог правды из храмов гоним. Молчанием Бог предается... Неужто мы все промолчим? 28.11.2021
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||||||||
![]()
"Все думают, что будут похожи на этого человека, но когда приходит время, правда оказывается иной." Последний раз редактировалось екатарина; 29.11.2021 в 22:35.. |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() ![]() |
Эти 2 пользователя(ей) сказали cпасибо за это полезное сообщение: |
![]() |
![]() |
![]() Главин, можем ли слишать вашу музику? Я бы была очень счастливая. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||||||||
![]()
Увы, записанных песен пока нет
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||||||||
![]()
Я не знаю, Бог знает
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() Катји(другарици католкињи) на предпразничко вече 24.12.2022
Рећи ће ти све најгоре о мени, сваки мали разлог да ме мрзиш. Рећи ће ти :Не веруј тој жени Ни кад светиш, ни кад прзниш. Рећи ће ти да сам обличје звери рећи ће ти све гадости моје. А ти мени, селе, не замери Што све мисли моје беше и твоје. Мислила сам исте ствари, имала исте жеље Надала се истој твари У свету који људе меље. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Поэзия США и Канады | bookanier | Классическая проза и поэзия | 22 | 06.11.2021 17:09 |
Эротическая поэзия... | mimi | Литература | 267 | 26.04.2017 13:16 |
Духовная поэзия | iafim | Творчество наших читателей | 0 | 25.09.2009 18:49 |
ПОЭЗИЯ | Dogmatist | Классическая проза и поэзия | 8 | 02.07.2008 10:05 |
|
|